​LAR skåner din kloak

​Ophober der sig store mængder regnvand på din grund i forbindelse med regnvejr og skybrud, så kan en af vores LAR-løsninger være den rette hjælp for dig. På grund af stigende regnmængder kan det være nødvendigt med klimatilpasning i form af blandt andet LAR-løsninger, så regnvandet kan ledes væk fra grunden eller skabe nytte på anden vis. Vi rykker gerne til København, Sjælland og Fyn og hjælper dig. 

Hvad er LAR?

LAR står for lokal afledning af regnvand, og det er et begreb, der har været kendt i Danmark siden begyndelsen af 1990’erne. Ved LAR håndteres regnvandet med forskellige teknikker, som de traditionelle rørsystemer enten suppleres med eller erstattes af. Det handler primært om forsinkelse af nedsivning af regnvand og fordampning for at undgå et øget pres på kloakkerne i forbindelse med stigende regnvandsmængder.

LAR er i dag så avanceret, at vi kan skåne kloakkerne på mange forskellige måder. Vi kan blandt andet:

  • Få regnvandet til at sive ned langsommere
  • Opmagasinere vandet i grøfter, lavt terræn eller forsinkelsesbassiner
  • Få vandet til at fordampe.

Ofte genbruger vi vandet, så det kan gøre gavn andre steder i stedet for at skade. Det kan for eksempel bruges i husholdningen eller til at vande med i haven på et senere tidspunkt.​​

De mange fordele ved LAR-løsninger

LAR har mange fordele, og her kan blandt andet nævnes:

  • LAR gavnet miljøet. Ved at aflaste kloakkerne skal vi ikke grave så mange veje op for at lægge flere rør til kloakker.
  • Det er godt for økonomien. Det er dyrt at udbygge kloaknettet, og derfor sparer vi mange penge ved at lede regnvandet uden om kloakkerne.
  • Det letter trafikken. Det giver altid store trafikmæssige problemer, når vi skal grave i vejene, og det er problemer, der strækker sig over lang tid. Disse problemer undgås med LAR.

Kontakt os og hør mere om dine muligheder

Vi hører meget gerne fra dig, hvis du ønsker at høre mere om mulighederne, eller hvis du kunne tænke dig at indhente et uforpligtende tilbud på dit projekt. Vi kan enten kontaktes på telefon 55 70 09 18 eller e-mail stengel@j-stengel.dk.​​

Stengel Entreprise A/S

Smedevænget 1A, 4700 Næstved

Tlf.: 55 70 09 18

E-mail: stengel@j-stengel.dk

CVR: 36712686